Iskustvo

Saveti i iskustva

Delimo sa vama naša i iskustva poljoprivrednih proizvođača sa kojima smo zajedno uspeli da pomeramo granice u poljoprivrednoj proizvodnji. Pronađi odgovore koji će vam pomoći da na jednostavan način postanete uspešniji poljoprivredni proizvođač.

5.4.2023.

Zašto je biljkama važan azot?

Azot je element koji najviše utiče na prinos biljaka. Zbog toga je blagovremena, precizna i izbalansirana ishrana azotom posebno važna za sve biljne vrste.

Pročitaj više

27.9.2022.

Konjski stajnjak idealan za visok prinos

Stajnjak je jedan od najstarijih organskih đubriva. Godinama pre pojave mineralnih đubriva, njegovom upotrebom se održavala i popravljala plodnost zemljišta. Rezultati brojnih istraživanja potvrđuju ulogu stajnjaka u održavanju biogenosti zemljišta i povećanju prinosa gajenih biljaka.

Pročitaj više

20.7.2022.

Kako smanjiti temperaturu u plasteniku?

Raditi u plasteniku nije ni malo lako. Zagušljiv, sparan vazduh, visoka temperatura, kao i “efekat staklene bašte” dodatno otežavaju posao. Biljke zahtevaju često zalivanje, negu i mnogo provedenog vremena u plasteniku (stakleniku).

Pročitaj više

4.5.2022.

Senčenje plastenika: Moje iskustvo

Tokom toplih, letnjih dana, biljke u plasteniku su izložene visokoj temperaturi i stresu. Visoka spoljna temperatura negativno utiče na njih, a posledica toga jeste uvenuće. Zbog toga sam pokušavao da održavam optimalnu temperaturu od 18-25°C i da vršim aktivnosti koje će je smanjiti.

Pročitaj više