27.9.2022.

Konjski stajnjak idealan za visok prinos

Stajnjak je jedan od najstarijih organskih đubriva. Godinama pre pojave mineralnih đubriva, njegovom upotrebom se održavala i popravljala plodnost zemljišta. Rezultati brojnih istraživanja potvrđuju ulogu stajnjaka u održavanju biogenosti zemljišta i povećanju prinosa gajenih biljaka.

 

Stajnjak je jedan od najstarijih organskih đubriva. Godinama pre pojave mineralnih đubriva, njegovom upotrebom se održavala i popravljala plodnost zemljišta.

Rezultati brojnih istraživanja potvrđuju ulogu stajnjaka u održavanju biogenosti zemljišta i povećanju prinosa gajenih biljaka.

 

Stajnjak popravlja osobine zemljište

 

Konjski stajnjak je pre svega potpuno đubrivo, jer sadrži sve neophodne elemente za rast i razvoj biljaka.

Osim ishrane, održava i povećava plodnost zemljišta, popravljajući mu fizičke, hemijske i biološke osobine. Konjski stajnjak se naziva i “toplim”, veoma brzo deluje, pa je zato idealan za hladna i teška zemljišta.

Sadrži mnogo nesvarene organske materije, tako da su procesi razlaganja intenzivniji, pa dolazi do jačeg zagrevanja prilikom previranja. 

Zemljište koje se bar svake 3-4 godine đubri stajnjakom, lakše se obrađuje i što je najvažnije, nivo humusa se znatno uvećava, tako da su zdrave biljke i visok prinos neizostavni.

 

Nervosol Organic povećava procenat humusa u zemljištu

 

Nervol Organic sadrži konjski i živinski stajnjak, koji pružaju zemljištu i biljkama neophodne hranljive materije. Njegovom upotrebom na svake 3- 4 godine, poboljšava se plodnost zemljišta, kao i procenat humusa.

Nalazi se u vidu peleta i može da se rasipa po zemlji bilo kojim rasipačem, tako da štedi vreme i olakšava posao u njivi.

Hladnim tehnološkim proizvodnim postupkom, uklonjeni su svi patogeni, pa možete biti sigurni da zemlji pružate najbolje, bez straha od pojave korova ili insekata.

 

Važno je odabrati prava đubriva, da na kraju računice, budeš zadovoljan i na dobitku.

Probaj Nervosol Organic i obezbedi visok prinos za narednu godinu.